Otkrivamo ko su DPS junoše – oni će krojiti godine pred nama: Spiker, kumče predsjednika, golobradi mladić bez dana staža, Migov kadar, ambiciozni mladić iz Pljevalja!

DPS već godinama ističe da redovno podmlađuju partiju, iako to sve izgleda prilično kozmetički, jer su oni koji odlučuju praktično decenijama na istim pozicijama. U aktuelni saziv parlamenta, ima nekoliko poslanika koji spadaju u kategoriju junoša

DPS godinama ističe da redovno podmlađuju partiju, iako to sve izgleda prilično kozmetički, jer su oni koji odlučuju decenijama na istim pozicijama. U aktuelni saziv parlamenta, ima nekoliko poslanika koji spadaju u kategoriju junoša.

Javnosti je najviše poznato nekadašnje TV lice, spiker i novinar RTCG Andrija Nikolić koji je 2016. godine napustio Javni servis i prešao u DPS. Uvijek bude iznenađenje kada neko iz medijskih krugova pređe u političke vode, ali ovaj transfer je bio realan i očekivan.

Njegov prezimenjak Miloš Nikolić je najmlađi poslanik u istoriji crnogorskog parlamentarizma, a status poslanika, a uz to i diplomatski pasoš stekao je sa svega 22 godine, bez dana radnog staža i svježim pečatom na diplomi Pravnog fakulteta Univerziteta Donja Gorica. Očito u DPS vjeruju da Nikolići imaju „osjećaj“ za medije, pa je tako nedavno mlađi Nikolić postavljen za portparola partije.

U grupi golobradih našao se i Nikola Rakočević, koji je odnedavno šef poslaničkog kluba te partije, ali je svima poznatiji kao sin Gorana Rakočevića, kuma predsjednika DPS Mila Đukanovića. Rakočević je u političke vode došao iz biznis sektora.

Među mlađim poslanicima je i Mihajlo Anđušić, koji završava svoj prvi poslanički mandat, a vjerovatno se sprema i za novi. On je iskustvo sticao kao službenik u Ministarstvu prosvjete, kada je tim resorom upravljao Slavoljub Stijepović. Obojica su iz Zete, pa se vjeruje da je ta veza koja je preporučila Anđušića za državnu funkciju.

Spisak mlađih osoba zaokružujemo sa Danijelom Živkovićem koji dolazi iz Pljevalja. Ambiciozni Živković od svih navedenih ima najviše iskustva, jer je jedno vrijeme bio angažovan u Rudniku uglja, a zatim kasnije bio je i odbornik u Skupštini opštine Pljevlja, pa čak i predsjednik odborničkog kluba.

Velika je vjerovatnoća da će se oni naći i na narednoj listi DPS za predstojeće izbore i već će iza sebe imati „iskustvo“ od četiri godine, ali vidjećemo koga nam je DPS sada pripremio kao „osvježivače“ izborne liste!

Komentari

5 KOMENTARA

  1. Ovo su samo klevete i uvrede na racun njihovih familija i prijatelja, nijedan valjan razlog nije naveden zbog cega ne bi trebalo da budu u parlamentu.
    Ne kazem ni da bi trebali ali ove atribute, junoša, spiker, kumče…
    Pa šta bi trebalo neko da se rodi na Vindzoru da bi bio dostojan da sjedi u parlamentu sa frontovcima koji su oličenje primitivizma i nekulture.

    43
    77

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije

UŽAS U podmetnutom požaru stradalo troje djece!

Broj žrtava požara u stambenoj zgradi na sjeveroistoku Češke povećan je na 11, a među njima je i troje djece, saopštila je policija. Šest...

Eksplozija u Bejrutu ostavila krater dubok 43 metra!

Velika eksplozija amonijum nitrata u bejrutskoj luci ostavila je krater dubok 43 metra, rekao je danas jedan bezbjednosi zvaničnik. U eksploziji je poginulo skoro 160...

Treći svjetski rat vodiće se zbog vode, otkrivamo kritična žarišta!

Nije tajna da će se neki od budućih ratova voditi za pristup vodi. Hidrolozi i politolozi su analizirali situaciju s pristupom vodi širom svijeta...

PRELETAČI Čelnici liste “Crno na bijelo” Abazović, Konatar i Jelušić mijenjali i razbijali partije za potrebe DPS!

Koalicija “Crno na bijelo” koju čine građanski pokret URA sa malim strankama, na prva tri čelna mjesta na listi ima kadrove za koje se...

Narko mafija hara, a ova zemlja im je postala ključna: Oni su nova generacija krimosa i bore se za prevlast!

Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala opisala je u svom izvještaju balkanske kriminalce čiji pipci dosežu širom svijeta, a pominju se prilike među trgovcima...