OTKRIVAMO Ko je nosliac liste Velike narodne koalicije: Vladin funkcioner blizak vrhu DPS, šuruje sa Amerikancima – aktuelna vlast ga nagradila “stančinom” od 123 kvadrata koji rentira!?

Opozicija je u rušenje DPS krenula ni manje ni više nego sa "Vladinim funkcionerom"

Velika narodna koalicija konačno je napravila dogovor i izabrala svog budućeg lidera! Nakon što je portal UDAR prvi obelodanio da je uz posredovanje Joanikija i ambasadora Srbije Vladimira Božovića napravljen dogovor o savezu svih opozicionih stranaka, sada je poznato i ko će biti novi kandidat za premijera Crne Gore. Reč je o profesoru Mašinskog fakulteta Zdravku Krivookapić. Portal UDAR ekskluzivno otkriva ko je novi lider opozicije u Crnoj Gori čiji je cilj rušenje DPS, partije sa najdužim stažom vladanja u Evropi.
Funkcioner Vlade

Opozicija je u rušenje DPS krenula ni manje ni više nego sa “Vladinim funkcionerom”. Vrlo providno!

podaci sa sajta antikorupcija.me

Ova neverovatna činjenica je podatak sa sajta antikorupcija.me, gde se vidi da je Zdravko Krivokapić od 2009. do  2015. godine, punih šest godina bio predsednik Akredaticionog tela, koji je Vladin organ. Vladu u tom periodu su vodili premijeri Milo Đukanović, Igor Lukšić, pa opet Milo Đukanović. Dakle, tada Krivokapiću nije smetalo da mu nadređeni budu oni protiv kojih će sada da se bori potpomognut Andrijom Mandićem, Miodragom Dakom Davidovićem i Milanom Kneževićem…
Napomenućemo da je na tu funkciju izabran konkretno odlukom Vlade, dakle uz potpis tadašnjeg premijera, a samo malo nakon što je Crna Gora priznala Kosovo. Krivokapić je prihvatanjem funkcije, a bez javne pobune, priznao takvu odluku Vlade. To znači da automatski dolazi u sukob sa biračima odnosno simaptizerima DF.
Na funkciji u Vladinom organu ostaje do 2015. godine, a zatim se vrlo aktivno uključio u rad top menadžement Univerziteta Crne Gore koji je tih godina vodila osoba bliska DPS, Radmila Vojvodić. Koliko je bio odan najbolje potvrđuje činjenica da je odmah nakon njene smene uz obrazloženje da je “ugrožena autonomija” Univerziteta napustio funkciju predsjednika Odbora za doktorske studije Unioverziteta Crne Gore. Time je dokazao odanost prema tadašnjoj smijenjenoj rektorki.
U biografiji koja je objavljena na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore navodi se da je Krivokapić vrlo aktivan u međunarodnim aktivnostima, a posebno se ističe podatak da je član Američkog društva za kvalitet (ASQ). Njegovi novi politički saborci iz DF više bi voljeli da je član takvog društva u Rusiji, ali eto pred njim je politička karijera, pa se vjeruje da će uz podršku Milana Kneževića uspjeti da sebi obezbijedi mjesto i u takvom ruskom tijelu.
Stan
Krivokapić je za svoj angažman na Univerzitetu nagrađen stanom. Podaci sa sajta antikorupcija.me otkrivaju da je vlasnik “stančine” od 123,32 kvadrata u čuvenim “Profesorskim zgradama” u Podgorici. Pored toga posjeduje apsolutno vlasništvo nad placevima u Golubovcima (672 kvadrata) i Herceg Novom (421 kvadrat), kao i trećnu placa u Kotoru površine 30.000 kvadrata. Nezvanični izvori govore da Krivokapić upravo stan u Podgorici rentira i da za to dobija priličnu svotu novca.
Dakle, funkcioneri sada Velike narodne koalicije koji su uvijek isticali skromnost svojih lidera u imovini i prihodima, sada na liderskoj poziciji ima osobu koja može da parira imućnim funkcionerima DPS-a, kada je u pitanju imovina.
Ovo je samo prvi dio istraživanja o tome ko je novi nosilac liste Velika narodna koalicija, a narednih dana portal UDAR otkriće još neke nove detalje o njemu, a koje crnogorska javnost nije znala, a morala bi, jer postoje šanse da Krivokapić bude novi premijer.
Nije isključeno da je ovo još jedan potez DPS iz pozadine da im namjesti osobu po njihovoj mjeri, i tako opet opozicija prevari birače. Uostalom na to smo navikli kroz izbore Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i sličnih igrača raznih službi!

Komentari

3 KOMENTARA

  1. Srećno bilo,
    Sve i da srušite Mila kao što su u Srbiju Miloševića. Trajali bi jedan mandat ili maximalno dva, dok napunite džepove i međusobno se glođete dok radite za interese tuđina.

    18
    17

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije

UŽAS U podmetnutom požaru stradalo troje djece!

Broj žrtava požara u stambenoj zgradi na sjeveroistoku Češke povećan je na 11, a među njima je i troje djece, saopštila je policija. Šest...

Eksplozija u Bejrutu ostavila krater dubok 43 metra!

Velika eksplozija amonijum nitrata u bejrutskoj luci ostavila je krater dubok 43 metra, rekao je danas jedan bezbjednosi zvaničnik. U eksploziji je poginulo skoro 160...

Treći svjetski rat vodiće se zbog vode, otkrivamo kritična žarišta!

Nije tajna da će se neki od budućih ratova voditi za pristup vodi. Hidrolozi i politolozi su analizirali situaciju s pristupom vodi širom svijeta...

PRELETAČI Čelnici liste “Crno na bijelo” Abazović, Konatar i Jelušić mijenjali i razbijali partije za potrebe DPS!

Koalicija “Crno na bijelo” koju čine građanski pokret URA sa malim strankama, na prva tri čelna mjesta na listi ima kadrove za koje se...

Narko mafija hara, a ova zemlja im je postala ključna: Oni su nova generacija krimosa i bore se za prevlast!

Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala opisala je u svom izvještaju balkanske kriminalce čiji pipci dosežu širom svijeta, a pominju se prilike među trgovcima...