PRESUDA Darko Šarić osuđen 9 godina robije: Proglašen krivim za pranje novca

Šarić nije prisustvovao izricanju presude, po sopstvenoj želji da ne bude privođen iz Okružnog zatvora u Beogradu, gdje se nalazi u pritvoru od marta 2014. godine, kada se predao sprskim vlastima nakon višegodišnjeg bjekstva.

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina Darka Šarića kao organizatora kriminalne grupe koja je “oprala” više od 20 miliona eura prljavog novca, za koji se vjeruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

-Darko Šarić kriv je što je prljav novac kriminalne grupe od šverca kokaina ubacivao u legalne tokove tako što je investirao u legalne tokove – rekao je sudija Siniša Petrović.

Šariću je za pranje novca izrečena kazna od sedam godina, a za potstrekavanje drugih na pranje novca četiri godine zatvora, a kao jedinstvenu kaznu sud mu je izrekao devet godina.

Proglašen je krivim jer je prljav novac kriminalne grupe od ššverca kokaina investirao u legalne tokove, naveo je pored ostalog sudija Siniša Petrović.

Šarić nije prisustvovao izricanju presude, po sopstvenoj želji da ne bude privođen iz Okružnog zatvora u Beogradu, gdje se nalazi u pritvoru od marta 2014. godine, kada se predao sprskim vlastima nakon višegodišnjeg bjekstva.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo za organizovani kriminal i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Šariću se paralelno sudi za šverc i trgovinu oko pet tona kokaina, otkrivenog u akciji Balkanski ratnik, za šta je osuđen na 15 godina zatvora, ali konačna odluka još nije donijeta jer je slučaj trenutno na odlučivanju u Apelacionom sudu.

Podsetimo, u završnjim riječima na suđenju tužilaštvo je predložilo sudu da Šarića i ostale osudi na maksimalne zatvorske kazne za krivična djela za koja se terete, dok su Šarić i ostali optuženi tražili oslobađanje od optužbi.

Za krivično djelo pranje para za koje se Šarić i ostali terete zaprijećena je kazna do 12 godina zatvora. Za udruživanje u kriminalnu grupu do pet godina.

Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Oglasio se Darko Šarić iz zatvora – pročitajte šta je rekao!

Darko Šarić, kog je u petak sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu osudilo nepravosnažno na devet godina zatvora zbog pranja preko 20 miliona eura,...

Najnovije

UŽAS U podmetnutom požaru stradalo troje djece!

Broj žrtava požara u stambenoj zgradi na sjeveroistoku Češke povećan je na 11, a među njima je i troje djece, saopštila je policija. Šest...

Eksplozija u Bejrutu ostavila krater dubok 43 metra!

Velika eksplozija amonijum nitrata u bejrutskoj luci ostavila je krater dubok 43 metra, rekao je danas jedan bezbjednosi zvaničnik. U eksploziji je poginulo skoro 160...

Treći svjetski rat vodiće se zbog vode, otkrivamo kritična žarišta!

Nije tajna da će se neki od budućih ratova voditi za pristup vodi. Hidrolozi i politolozi su analizirali situaciju s pristupom vodi širom svijeta...

PRELETAČI Čelnici liste “Crno na bijelo” Abazović, Konatar i Jelušić mijenjali i razbijali partije za potrebe DPS!

Koalicija “Crno na bijelo” koju čine građanski pokret URA sa malim strankama, na prva tri čelna mjesta na listi ima kadrove za koje se...

Narko mafija hara, a ova zemlja im je postala ključna: Oni su nova generacija krimosa i bore se za prevlast!

Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala opisala je u svom izvještaju balkanske kriminalce čiji pipci dosežu širom svijeta, a pominju se prilike među trgovcima...