NEČUVENO Škaljarac Jovan Vukotić jutros izašao iz zatvora, pa opet uhapšen, a onda ponovo oslobođen!

U pritvoru je bio od 8. februara, kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori

Kotoranin Jovan Vukotić (39) izašao je jutros iz spuškog zatvora, a on se dočepao slobode u momentu kada su mafijaški obračuni intenzivirani. Međutim, nakon samo sat vremena na slobodi Vukotić je uhapšen ponovo! Ali tu nije kraj! Nedugo nakon što je opet uhapšen, Vukotić je ponovo oslobođen!

Nakon što je prvi put danas pušten iz zatvora jer je u pritvoru proveo više od šest mjeseci, a Više državno tužilaštvo u tom roku koji je propisan zakonom, nije podiglo optužnicu Vukotić je uhapšen po nalogu kotorskog Osnovnog suda, koji ga potražuje zbog izdržavanja tromjesečne kazne zatvora.

Međutum, njegovi adokati smatrali su da on ne može biti odveden na izdržavanje kazne jer je to jasno precizirano rješenjem kojim je Srbija odobrila izručenje navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana. Vukotić je nakon toga danas za manje od deset sati drugi put pušten iz zatvora u Spužu!

On se tereti za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Vukotić je osumnjičen za pokušaj ubistva sugrađana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Navodni vođa škaljarskog kriminalnog klana pušten je na slobodu nakon što mu je ukinut pritvor. Vukotića Više državno tužilaštvo sumnjiči da je sa Milićem Minjom Šakovićem i sad već pokojnim Igorom Dedovićem, pokušao da ubije dvojicu navodnih članova kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

U pritvoru je bio od 8. februara, kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori.

Tridesetdevetogodišnji Vukotić u februaru je ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru.

On je u tužilaštvu, ali i prije ekstradicije iz Srbije, više puta negirao optužbe, tvrdeći da mu sve smještaju “prljavi” policajci i da nije ni bio u Crnoj Gori kada se pucalo u Kotoru.

U istrazi pokušaja dvostrukog ubistva Kavačana, saslušan je 19. juna 2019. godine u prostorijama Okružnog zatvora u Beogardu, a 8. februara 2020. pred podgoričkim Višim sudom.

Iako su Vukotiću sudije produžavale pritvor od februara, u istom predmetu pritvor je nakon pet mjeseci i 25 dana boravka iza rešetaka, ukinut Miliću Šakoviću.

I on je pred tužiocem tvrdio da u noći kada je pucano na Radonjića i Stupara uopšte nije bio u Kotoru.

U rješenju kojim je Šakoviću tada ukinut pritvor, piše da je Više državno tužilaštvo u Podgorici “dalo mišljenje da su prestali razlozi za dalje trajanje pritvora okrivljenom”:

“Jer se iz do sada prikupljenih dokaza u istrazi, odnosno odbrana okrivljenih Šaković Milića i Vukotić Jovana, te iskaza saslušanih svjedoka, koji su potvrdili odbranu Vukotića – da isti kritične prilike nije ni bio u Kotoru, kao i iskaze svjedoka koji su naveli da je okrivljeni Dedović Igor kritične prilike bio u Sloveniji, te cijeneći iskaz svjedoka – oštećenog Vojina Stupara dat u istražnom postupku u kojem je isti naveo da ne zna koliko je lica bilo u vozilu iz kojeg je pucano na njega i na Radonjić Miloša, da nikoga od tih lica nije prepoznao i da ne zna ko je kritične prilike pucao na njih, zbog čega više ne stoje pritvorski osnovi… po kojima se okrivljeni nalazi u pritvoru”.

Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije

UŽAS U podmetnutom požaru stradalo troje djece!

Broj žrtava požara u stambenoj zgradi na sjeveroistoku Češke povećan je na 11, a među njima je i troje djece, saopštila je policija. Šest...

Eksplozija u Bejrutu ostavila krater dubok 43 metra!

Velika eksplozija amonijum nitrata u bejrutskoj luci ostavila je krater dubok 43 metra, rekao je danas jedan bezbjednosi zvaničnik. U eksploziji je poginulo skoro 160...

Treći svjetski rat vodiće se zbog vode, otkrivamo kritična žarišta!

Nije tajna da će se neki od budućih ratova voditi za pristup vodi. Hidrolozi i politolozi su analizirali situaciju s pristupom vodi širom svijeta...

PRELETAČI Čelnici liste “Crno na bijelo” Abazović, Konatar i Jelušić mijenjali i razbijali partije za potrebe DPS!

Koalicija “Crno na bijelo” koju čine građanski pokret URA sa malim strankama, na prva tri čelna mjesta na listi ima kadrove za koje se...

Narko mafija hara, a ova zemlja im je postala ključna: Oni su nova generacija krimosa i bore se za prevlast!

Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala opisala je u svom izvještaju balkanske kriminalce čiji pipci dosežu širom svijeta, a pominju se prilike među trgovcima...